Bypuls & kulturliv

Fredrikstad er en gammel og historisk by med alle sine skatter av kulturminner og severdigheter, men den vakre byen ved Glommas utløp er også en av de kuleste utelivsbyene i Norge. Det er aldri helt stille i Fredrikstad by, selv på vinteren hvor de fleste norske byer har gått i dvale er det livat i Fredrikstad. Det er alltid en viss puls som pulserer enten det er et bankende romantisk hjerte ved bordene på restaurantene, het dansing på en av nattklubbene, eller i det store kulturlivet som utspiller seg på de mange unike scenene som bare Fredrikstad har. For å ikke snakke om det store utvalget av butikker - alt fra uavhengige nisjebutikker til de klassiske og internasjonale butikkjedene. 

 
 

Restauranter

Fredrikstad har endelig en stabil stamme av gode restauranter, og stabilitet i bransjen har ikke vært noen selvfølgelighet, verken i Fredrikstad eller andre steder. Både i det nye og gamle Fredrikstad har spisestedene mye godt å by på. Den fantastiske bryggepromenaden kan utmerket fungere som porten til mange fine matopplevelser, og vil du heller spise i mer rustikke omgivelser, så er det bare å ta fergen over elven Glomma til Gamlebyen.

 
2.jpg

Shopping

Fredrikstad har det meste et shopping-hjerte kan begjære. Utvalget er enormt, og butikkområdene kan deles inn i 3 områder; Gamlebyen med alle sine nisjebutikker, sentrum av Fredrikstad by hvor det florerer av gode butikker i et stort spenn fra de klassiske kjedebutikkene til enkeltstående butikker med engasjerte drivere bak disken. og så er det Fredrikstads store handelssenter, Østfoldhallene, som ligger 5 minutters biltur fra sentrum i retning Sarpsborg. 

 
 

Urbant og pulserende uteliv

Utelivet i Fredrikstad er top-notch. Du kan danse deg svett på de kuleste nattklubbene langs elvepromenaden, eller nyte fantastisk utsikt og laid-back stemning på takterrassen til Restaurant Fabel og Litteraturhuset.  Du kan oppleve jazz i flere timer hver lørdag på flere byens barer. Gå på pub og fordyp deg i det rikholdige utvavlget av ølsorter - også fra de lokale og anerkjente bryggeriene. 

 

Scener / Kulturhus / Kino 

Enten du er ute etter en intim Jazz Club, konsertarena, teater, foredrag, film på Norges beste kino, festivaler i pittoreske omgivelser, fotballkamp med Norges mest lojale tilskuere, heftig ishockeykamp  - Fredrikstad har det! Det skjer så mye godt i kulturlivet i Fredrikstad - fullt program hele året! Kulturtilbudet og kulturinstitusjonene står sterkt i Fredrikstad, og det beste av alt; folk er flinke til å bruke tilbudene gjennom hele året.